Sylt och bär går att variera i oändlighet. Det här är en annorlunda kaka som passar utmärkt till en kopp te. Den fantastiskt goda pajen är en fröjd för både öga och gom.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på svag värme. Blanda samman mjöl och bakpulver i en skål.
- Rör ner det smälta matfettet, citronskal, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.
- Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30x40 cm, på en lätt mjölad yta. Bred ut sylten och strö över bären. Lämna 2 cm längs med kanten tom.
- Pensla kanterna med lite vatten. Rulla samman kakan som en rulltårta från långsidan och knip ihop kortsidorna med deg som du viker in under rullen.
- Flytta rullen till en bakpappersklädd plåt, gärna med hjälp av en stekspade. Placera skarven nedåt.
- Pensla rullen med mjölk och strö över råsocker. Grädda 30-40 minuter tills den blivit gyllenbrun.
- Skär kakan i bitar och servera den med vispad grädde, avrunnen yoghurt eller vaniljkesella och lite färska bär.
Publicerat den
23 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar