Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollys rullpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Sylt och bär går att variera i oändlighet. Det här är en annorlunda kaka som passar utmärkt till en kopp te. Den fantastiskt goda pajen är en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på svag värme. Blanda samman mjöl och bakpulver i en skål.
  2. Rör ner det smälta matfettet, citronskal, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.
  3. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30x40 cm, på en lätt mjölad yta. Bred ut sylten och strö över bären. Lämna 2 cm längs med kanten tom.
  4. Pensla kanterna med lite vatten. Rulla samman kakan som en rulltårta från långsidan och knip ihop kortsidorna med deg som du viker in under rullen.
  5. Flytta rullen till en bakpappersklädd plåt, gärna med hjälp av en stekspade. Placera skarven nedåt.
  6. Pensla rullen med mjölk och strö över råsocker. Grädda 30-40 minuter tills den blivit gyllenbrun.
  7. Skär kakan i bitar och servera den med vispad grädde, avrunnen yoghurt eller vaniljkesella och lite färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.