Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pomelosallad med ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En riktigt god och fräsch förrätt med asiatisk kryddsättning. Pomelon ser ut som en stor grapefrukt, men den är sötare och mer krispig än saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och filéa pomelon så att du får hinnfria klyftor. Skär klyftorna i grova bitar.
  2. Hacka chili och lägg chilihacket i en mortel med socker. Stöt till ett fint mos och blanda sedan med fisksås och saften från limen.
  3. Skiva schalottenlök mycket tunt.
  4. Finhacka koriander. Halvera och kärna ur avokado. Skär avokadoköttet i 1 cm stora tärningar.
  5. Blanda löken, koriandern och chiliblandningen med ingefäran, pomelon och avokadon i en bunke. Skala räkor.
  6. Fördela salladen i fyra serveringsglas och toppa med räkorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.