Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och purjolöksoppa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod soppa som man kan lägga till mer grönsaker i om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skölj potatisarna och skär dom i bitar eller skivor.
  2. Skölj purjolöken eller skala den gula löken. Skär i bitar eller skivor.
  3. Skala vitlöksklyftan och hacka eller pressa den med vitlökspressen.
  4. Lägg margarinet i en gjutjärnsgryta och ställ på passande platta och sätt på högsta värmen.
  5. Då margarinet smält och bubblat (kokat) lägger du i all lök och potatisarna. Sänk plattan till medelvärme.
  6. Fräs lök och potiatis några minuter, rör om ganska ofta.
  7. Tillsätt vattnet och buljongtärningen och låt soppan koka upp på högsta värmen.
  8. Sänk plattan till låg värme när soppan kokar och lägg på locket.
  9. Låt soppan småkoka (sjuda) ungefär 10 min ( allt ska vara mjukt) under lock.
  10. Krydda soppan med peppar och någon örtkrydda. Smaka av med sked, kanske behövs det lite salt?
  11. Klar att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.