Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbröd

 
Skriv ut

Bakas i långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Häll i vattnet (37 grader) och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt potatis, salt, kummin, fänkål och större delen av mjölet. Spar 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 45 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut den till en rektangulär kaka 30x40 cm och lägg den i en smord långpanna. Sporra eller skär kakan i 18 bitar. Strö ev över lite mjöl och låt jäsa i 30 minuter, eller tills degen ser lätt och porös ut. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter mitt i ugnen. Låt bröden kallna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.