Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgnocchi med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabbvariant på kroppkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda pressad kokt potatis med ägg, vetemjöl och salt. Arbeta degen jämn, blanda i mer mjöl om den känns tunn. Rulla ut 2 cm tjocka "korvar" på mjölad bänk,skär dessa i 2 cm bitar och lägg över dem på ett mjölat fat så att de inte klibbar ihop.
  2. Lägg ner gnocchin i omgångar i kokande,saltat vatten. När de flyter upp till ytan är de klara, lyft upp dem med en hålslev.
  3. Tärna baconet. Skala och tärna löken. Stek bacon och lök knaprigt.
  4. Stek gnocchin i en annan panna. Smaka av med svartpeppar.
  5. Servera gnocchin med bacon och lökhacket samt lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.