Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftig potatiskaka med grönsaker och salami

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Stek den i omgångar i matfettet tills skivorna är gyllene och mjuka. Salta. Lägg dem i botten på en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Strimla purjolöken. Riv squashen. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och riv moroten. Skiva svampen. Blanda grönsakerna i en bunke. Fräs dem mjuka i matfettet.
  3. Vispa samman äggen med Crème Bonjouren. Tärna salamin och strimla tomaterna. Blanda ner dessa samt de frästa grönsakerna i smeten. Häll den över potatisen och strö över den rivna osten.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 30-35 minuter. Strö över den hackade bladpersiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.