Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos med frastäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är ett trevligt sätt att variera potatismos. Moset är smaksatt med grönmögelost och ligger under ett frasigt täcke av örtkryddor, senap och gul lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i 10 minuter tills den är mjuk. Förbered under tiden frastäcket. Smält smöret i en stekpanna och fräs lök, vitlök och senap i 5 minuter på svag värme under omrörning. Löken skall bli mjuk men får inte ta färg.
  2. Lägg brödsmulor och persilja i en skål och rör ner fräset. Smaka av med salt och peppar. Lägg den väl avrunna potatisen i en skål, tillsätt smör och mjölk och mosa till en jämn puré. Rör i den rivna osten medan potatisen är varm.
  3. Lägg potatismoset i en ugnsfast form och strö frastäcket över. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter tills moset fått färg och blivit frasigt. Servera genast med någon köttbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.