Det här är ett trevligt sätt att variera potatismos. Moset är smaksatt med grönmögelost och ligger under ett frasigt täcke av örtkryddor, senap och gul lök.
Instruktioner
- Koka potatisen i 10 minuter tills den är mjuk. Förbered under tiden frastäcket. Smält smöret i en stekpanna och fräs lök, vitlök och senap i 5 minuter på svag värme under omrörning. Löken skall bli mjuk men får inte ta färg.
- Lägg brödsmulor och persilja i en skål och rör ner fräset. Smaka av med salt och peppar. Lägg den väl avrunna potatisen i en skål, tillsätt smör och mjölk och mosa till en jämn puré. Rör i den rivna osten medan potatisen är varm.
- Lägg potatismoset i en ugnsfast form och strö frastäcket över. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter tills moset fått färg och blivit frasigt. Servera genast med någon köttbit.
Publicerat den
18 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar