Ett vackert och gott potatistorn med en härlig blandning av konsistenser. Mjuk sötpotatis och chevré som möter fast amandinepotatis och rödbetor. God senapsås som toppar det hela.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär potatis, sötpotatis och rödbetor i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg potatis och sötpotatis på en bakpappersklädd plåt. Ringla över lite olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
- Tillaga rödbetorna ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Ställ in och tillaga potatis och sötpotatis mitt i ugnen när 15-20 minuter återstår. De ska bli mjuka.
- Skär getosten i tunna skivor. Koka upp grädde och senap i en kastrull. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
- Bygg 8 små torn genom att varva skivad potatis, sötpotatis, rödbetor och getost. sätt ett avklippt trägrillspett genom tornen så håller de ihop bättre. Hit kan förberedas.
- Vid servering. Sätt ugnen på 225 grader.
Gratinera tornen på en bakpappersklädd plåt mitt i ugnen ca 5 minuter. Koka upp senapssåsen.
- Servera potatistornen med senapssås.
Publicerat den
19 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar