Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatistorn med höstkänsla

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett vackert och gott potatistorn med en härlig blandning av konsistenser. Mjuk sötpotatis och chevré som möter fast amandinepotatis och rödbetor. God senapsås som toppar det hela.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatis, sötpotatis och rödbetor i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg potatis och sötpotatis på en bakpappersklädd plåt. Ringla över lite olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
  3. Tillaga rödbetorna ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Ställ in och tillaga potatis och sötpotatis mitt i ugnen när 15-20 minuter återstår. De ska bli mjuka.
  4. Skär getosten i tunna skivor. Koka upp grädde och senap i en kastrull. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
  5. Bygg 8 små torn genom att varva skivad potatis, sötpotatis, rödbetor och getost. sätt ett avklippt trägrillspett genom tornen så håller de ihop bättre. Hit kan förberedas.
  6. Vid servering. Sätt ugnen på 225 grader. Gratinera tornen på en bakpappersklädd plåt mitt i ugnen ca 5 minuter. Koka upp senapssåsen.
  7. Servera potatistornen med senapssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.