Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prickig marängbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sara. Bibliskt namn som betyder furstinna. 19/7. Röda vinbär blir söta prickar i marängbakelsernas friska citronfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita ut 12 cirklar på ett bakplåtspapper, cirka 7–8 centimeter i diameter.
  2. Vispa äggvitorna och citronsaften tills skummet börjar lyfta.
  3. Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet tills marängen blivit ett fast marängskum.
  4. Häll marängen i en sprits och spritsa den i spiralform i de utritade cirklarna på bakplåtspappret på en plåt.
  5. Grädda på 125 grader i 30 – 45 minuter tills marängerna känns lätta och ”torra”.
  6. Häll grädden i en bunke och blanda i lemoncurden, rör med en visp tills blandningen är slät. Vispa därefter blandningen fluffig. Lemoncurdgrädden skall vara tillräckligt fast för att kunna spritsas.
  7. Placera ut 6 marängbottnar. Lägg några vinbär i mitten på varje botten. Spritsa sedan lemoncurdgrädden i spiral på bottnarna. Lägg ytterligare en maräng överst.
  8. Placera ut vinbär i grädden, som prickar i ett oregelbundet mönster. Översta marängen kan dekoreras med ett vinbär eller rosenblad. Pudra till sist bakelserna med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.