Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalsk Kycklingpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god och märktig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna kycklingfileérna i tärningar, bryn den fint i stekpannan.
  2. Skölj Purjolöken och strimla den fint. Strimla även paprikorna fint. Hacka vitlöksklyftorna väldigt smått och fint.
  3. Då kycklingen är färdigbrynt lägges paprika o purjo, vitlöken i och blandas om. Låt stekas med i någon minut.
  4. Knåda ihop ingredienserna för pajskalet och platta ut i pajform. Ställ i kylen i 30 minuter. Förgrädda skalet sedan i 10-15 minuter.
  5. Tag ut och lägg i kycklingblandningen. Strö över 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk hackad timja. 1 tsk Rosmarin torkad eller 1 msk färsk hackad. Lägg sist över osten och häll äggstanningen över.
  6. Låt gräddas i 175 graders ugn i nedre delen, i 30 -40 minuter eller tills stanningen har stelnat i mitten och pajen fått gyllengul färg.
  7. Sallad serveras till och gärna något grovt bröd om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.