Så här lätt gör du din egen pumpamos.Jag använder den vanliga orange pumpan till bröd och pumpapaj
Av en 4 kg pumpa blir det ca 1 kg färdigt pumpamos.
Instruktioner
- Skala eller gröp ur pumpan, kärnorna och ”trådarna” ska tas bort. Jag använder en matsked.
- Dela pumpaköttet i bitar som kokas halvmjuk i lättsaltat vatten i en stor kastrull.
- Häll av vattnet, mosa bitarna lätt med elvisp (om det behövs) och låt moset svalna.
- Detta gör jag dagen innan jag bakar eller så fryser jag in 300 g mos per burk och tar fram en burk när det är dags att baka pumpapaj eller pumpabullar.
- Av den urgröpta pumpan kan du göra en pumpalykta!
Ta en liten tandad kniv, skär ut ”hål” -vanligtvis ett skrämmande ansikte. Gör även ett håll i hatten/locket så värmen/röken från värmeljuset/begravningsljuset kan leta sig ut.
- Kärnorna kan man rosta, men det får bli ett eget recep.
Publicerat den
3 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar