Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpamos och Jack-o-lantern (pumpalykta)

 
Skriv ut

Så här lätt gör du din egen pumpamos.Jag använder den vanliga orange pumpan till bröd och pumpapaj Av en 4 kg pumpa blir det ca 1 kg färdigt pumpamos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala eller gröp ur pumpan, kärnorna och ”trådarna” ska tas bort. Jag använder en matsked.
  2. Dela pumpaköttet i bitar som kokas halvmjuk i lättsaltat vatten i en stor kastrull.
  3. Häll av vattnet, mosa bitarna lätt med elvisp (om det behövs) och låt moset svalna.
  4. Detta gör jag dagen innan jag bakar eller så fryser jag in 300 g mos per burk och tar fram en burk när det är dags att baka pumpapaj eller pumpabullar.
  5. Av den urgröpta pumpan kan du göra en pumpalykta! Ta en liten tandad kniv, skär ut ”hål” -vanligtvis ett skrämmande ansikte. Gör även ett håll i hatten/locket så värmen/röken från värmeljuset/begravningsljuset kan leta sig ut.
  6. Kärnorna kan man rosta, men det får bli ett eget recep.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.