Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolök och potatissoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Potage de poireaux et pommes En fin grönsakssoppa att serveras som förrätt med t.ex.krutonger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken och sellerin i grova skivor och skiva den vita och ljusgröna delen av purjolöken till 5 mm bitar.
  2. Koka dem i smöret i en kastrull med lock tills de mjuknar, men utan att bryna. Tillsätt buljongen och skiva potatisen till 5 x 2 mm kuber och tillsätt dem. Småkoka tills purjolöken och potatisen är kokt, cirka 15 minuter. Kör soppan med en handblender tills den är klumpfri.
  3. Blanda i smör och 0.6 dl grädde precis innan servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.