Pyttipanna är bra och snabb vardagsmat. Här är en variant på lax.
Instruktioner
- Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar.
Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 minuter och häll därefter bort vattnet.
Stek rotfrukterna i margarin i en stor stekpanna.
Salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
- Hacka den gula löken och skär purjolöken i fina ringar.
Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar.
Fräs lök och kantareller i stekpannan.
- Dela laxen i mindre bitar.
Tillsätt laxen till stekpannan och låt den bli lite varm.
Blanda allt det stekta i en skål.
Smaka av med timjan.
Strö på granatäpplekärnor.
- Servera pytten varm, gärna med en klick chèvreost.
Publicerat den
21 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar