Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoa med knapriga skockor och lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med olika sorters "gryn" på menyn. Prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen och riv skalet.
  2. Skala skockorna, skiva tunt och lägg i en bunke med vatten och saften från halva citronen. (Det är för att de inte ska mörkna.)
  3. Klappa skockaskivorna torra med en handduk. Stek dem i olivoljan tillsammans med timjanen i en stor stekpanna. Salta och peppra. Stek på rätt svag värme tills skivorna mjuknat och fått fin färg.
  4. Koka quinoan. Gör som det står på paketet. Hacka dillen och gräslöken.
  5. Blanda ner i yoghurten i en skål tillsammans med det rivna citronskalet och senapen. Smaka av med pressad citron och salt.
  6. Koka sockerärtorna någon minut. Skär laxen i strimlor.
  7. Lägg upp quinoan på fat och toppa med stekta skockor, sockerärtor, laxstrimmel och yoghurtsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.