Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och ingefärsmuffins

 
Skriv ut

Rabarber och ingefära är en utsökt kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gre 18 muffins
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 18 muffinsformar gärna i muffinsplåt. Vispa samman alla muffinsingredienser utom rabarbern i en medelstor skål med elvisp till en jämn slät, ljus smet. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Gröp ur ett litet hål i varje muffins och fyll med i tsk kokt rabarber.
  3. Glasyren. Vispa hastigt samman färskost och florsocker till en mjuk och krämig smet, tillsätt limesaft, mald ingefära och kanderad ingefära och blanda väl. Skeda glasyr över muffinsen.
  4. Förvara utan glasyr i lufttät burk i upp till 3 dagar eller i frys i upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.