Smaken på mjuka kakor och muffins kan varieras allt efter smak och tycke. Om du gillar ingefära i bakverk så kommer här ett recept på muffins med ingefära och kanel.
Instruktioner
- Ställ 16 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 16 dubbla pappersformar på en bakplåt.
- Sikta ner mjöl, mald ingefära och kanel i en skål. Tillsätt finhackad syltad ingefära och vänd den i mjölblandningen tills den är väl täckt. Lös upp bikarbonaten i mjölken i en separat skål.
- Rör smör och socker luftigt i en tredje skål. Rör ner sirap och tillsätt sedan äggen, lite åt gången. Rör kraftigt efter varje gång. Rör ner mjölblandningen och därefter mjölken, lite i taget. Fördela smeten i formarna.
- Grädda muffinsen i 160 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
- Glasyr: rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker, tillsätt sockerlag från ingefäran och rör samman till en slät och luftig kräm. Strimla eller hacka den syltade ingefäran.
- Bred glasyren över de kalla muffinsen och dekorera dem med syltad ingefära.
- Ät och njut.
Publicerat den
7 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar