Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade ingefärsmuffins

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Smaken på mjuka kakor och muffins kan varieras allt efter smak och tycke. Om du gillar ingefära i bakverk så kommer här ett recept på muffins med ingefära och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ 16 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 16 dubbla pappersformar på en bakplåt.
  2. Sikta ner mjöl, mald ingefära och kanel i en skål. Tillsätt finhackad syltad ingefära och vänd den i mjölblandningen tills den är väl täckt. Lös upp bikarbonaten i mjölken i en separat skål.
  3. Rör smör och socker luftigt i en tredje skål. Rör ner sirap och tillsätt sedan äggen, lite åt gången. Rör kraftigt efter varje gång. Rör ner mjölblandningen och därefter mjölken, lite i taget. Fördela smeten i formarna.
  4. Grädda muffinsen i 160 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
  5. Glasyr: rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker, tillsätt sockerlag från ingefäran och rör samman till en slät och luftig kräm. Strimla eller hacka den syltade ingefäran.
  6. Bred glasyren över de kalla muffinsen och dekorera dem med syltad ingefära.
  7. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.