Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och jordgubbskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

I rabarbertider är det bra att ha många recept att variera med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Skiva ner rabarbern i en pajform, strö över sockret (1 dl) och bittermandlarna, låt detta "smälta" i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Smält matfettet och häll i vattnet. Vispa ägget med 1 dl socker vitt och pösigt. Blanda ner mjölet och bakpulvret växelvis med matfettet i äggsmeten. Bred ut smeten över rabarbern och tryck ner jordgubbarna i smeten.
  3. Grädda i 20-25 minuter. Skär varsamt ut 6-8 bitar och grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Pudra över florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.