Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

 
Skriv ut

Koka en härlig marmelad av rabarber och jordgubbar! Gott att ha på mackan, till desserter, bakverk eller varför inte till maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern om den är grov och skär i tunna skivor. Skölj, rensa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Lägg dem tillsammans i en kastrull.
  2. Snitta vaniljstången, skrapa ner fröna och lägg även ner stången i kastrullen. Rör ner syltsockret. Värm blandningen långsamt och koka därefter marmeladen häftigt i ca 5 minuter. Skumma av väl.
  3. Låt marmeladen stå i ca 10 minuter innan den hälls upp på väl rengjorda burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.