Gör din egen lyxiga glassandwich.
Instruktioner
- Botten: Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Sikta mjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Vispa smör och socker vitt. Rör i ett ägg i taget. Blanda i de siktade torra ingredienserna. Bred ut smeten på bakplåtspapper på plåtar och grädda i omgångar i 6-7 minuter.
- Ta ut bottnarna och vänd upp dem på bakplåtspapper. Plasta in dem så fort de kallnat.
- Fyllning: Skala och skiva rabarbern till fyllningen tunt, snoppa jordgubbarna och skär dem i bitar. Koka rabarber, jordgubbar och vatten ett par minuter. Tillsätt sockret och låt koka ytterligare ett par minuter. Låt kompotten kallna.
- Vispa grädden och vispa sedan upp äggulorna och florsockret i en separat bunke. Rör ner kompotten i äggulesmeten och vänd i grädden.
- Lägg plastfilm i botten av två avlånga sockerkaksformar eller på en bricka. Skär ut chokladbottnar och lägg i formarna eller på brickan. Täck med ett 3 cm tjockt lager av glassmassa och lägg på ett lager av chokladbotten. Sätt in glassen i frysen i 4-5 timmar.
- Tillbehör: Skiva två rabarber tunt. Häll socker och vatten i en stekpanna och koka till ljus karamell. Lägg i smöret och rabarberbitarna. Sänk värmen och koka tills rabarberbitarna börjar mjukna. Pudra över kanel.
- Lägg upp rabarber och jordgubbar på tallrikar. Skär glassen i trekantiga bitar och lägg på tallrikarna. Garnera med mynta.
Publicerat den
26 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar