Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och marängtårta i långpannan

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Rabarber och jordgubbar är himmelskt gott ihop. Ovanpå alltsammans brer vi på lättvispad grädde och frasiga maränger

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten. Rör i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25x40 cm, med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter . Låt svalna.
  2. Smält rabarber: Sänk ungsvärmen till 200 grader. Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en ugnsform. Blanda socker potatismjöl, strö det över rabarbern. Täck formen med aluminiumfolie. Låt smälta i ugn 25-30 minuter. Låt svalna.
  3. Bred ut rabarbern på kakbotten. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå. Obs! Spara några av de finaste till garneringen. Täck med vispad grädde och halverade jordgubbar. Lägg på marängerna strax innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.