Rabarber och jordgubbar är himmelskt gott ihop. Ovanpå alltsammans brer vi på lättvispad grädde och frasiga maränger
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten. Rör i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25x40 cm, med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter . Låt svalna.
- Smält rabarber:
Sänk ungsvärmen till 200 grader. Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en ugnsform. Blanda socker potatismjöl, strö det över rabarbern. Täck formen med aluminiumfolie. Låt smälta i ugn 25-30 minuter. Låt svalna.
- Bred ut rabarbern på kakbotten. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå. Obs! Spara några av de finaste till garneringen. Täck med vispad grädde och halverade jordgubbar. Lägg på marängerna strax innan servering.
Publicerat den
10 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar