Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och persikomarmelad

 
Skriv ut

När den rosa, späda vårrabarbern har övergått i mera robust storlek och grön färg passar den utmärkt att göra marmelad av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 2 liter marmelad
  2. Skölj och skala rabarbern om skalet är grovt. Skölj och kärna ur persikorna. Skär rabarber och persikor i mycket små bitar. Varva dem med socker i en rostfri kastrull. Lägg i vaniljstången och häll på vattnet . Låt stå till nästa dag.
  3. Hetta långsamt upp. Koka sakta tills marmeladen flockar sig från skeden. Ibland kan man få tillsätta pektinpulver för att få den rätta tjockleken.
  4. Ta upp vaniljstången och rör ner rom. Häll marmeladen på väldiskade, varma burkar. Fyll ända upp och sätt genast på lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.