Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad med ingefära

 
Skriv ut

Fördelen med den här marmeladen är att man inte nödvändigtvis måste ta den mjällaste rabarbern. Det blir en frisk marmelad med sting!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rabarbern noga och skär dem sedan i cm-stora bitar. Borsta citronen riktigt väl i ljummet vatten och skär den i små, små tunna bitar.
  2. Ta fram en porslinsskål eller stenkruka - ej aluminium eller keramik - och varva rabarber, citron, ingefära och socker. Låt det stå och safta sig över natten.
  3. Nästa dag kokas alltihop långsamt i ca 1 timme. Känn i botten så att det inte fastnar. Fyll på burkar och förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.