Till dessa små puddingar behövs ugnssäkra cocotte-formar, små formar som rymmer ca 1 1/4 dl. Gräddningstiden kan variera ganska kraftigt beroende på hur syrlig rabarbern är.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°.
- Ansa rabarbern och skär den i strimlor. Blanda den med socker och vin i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter tills rabarbern mjuknat. Passera rabarbermassan genom en finmaskig sil. Pressa igenom så mycket som möjligt med en sked. Det bör bli ca 3 dl sås, som ska svalna något.
- Vispa samman äggen och vispa ned rabarberblandningen. Fördela smeten i cocotte-formar och ställ dem tillsammans i en ugnssäker form med höga kanter. Fyll formen med hett vatten och ställ in mitt i ugnen. Grädda 45-60 minuter tills puddingarna stelnat.
- Sås: Ansa och strimla rabarbern. Blanda den med socker och vin i en kstrull. Koka ca 5 minuter och passera den genom en finmaskig sil, precis som till puddingarna. Låt såsen kallna.
- Servera puddingarna kalla, toppade med rabarbersås. Ev överbliven sås kan du frysa eller köra i glassmaskin och servera som sorbet.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar