Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpuddingar med sås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Till dessa små puddingar behövs ugnssäkra cocotte-formar, små formar som rymmer ca 1 1/4 dl. Gräddningstiden kan variera ganska kraftigt beroende på hur syrlig rabarbern är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Ansa rabarbern och skär den i strimlor. Blanda den med socker och vin i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter tills rabarbern mjuknat. Passera rabarbermassan genom en finmaskig sil. Pressa igenom så mycket som möjligt med en sked. Det bör bli ca 3 dl sås, som ska svalna något.
  3. Vispa samman äggen och vispa ned rabarberblandningen. Fördela smeten i cocotte-formar och ställ dem tillsammans i en ugnssäker form med höga kanter. Fyll formen med hett vatten och ställ in mitt i ugnen. Grädda 45-60 minuter tills puddingarna stelnat.
  4. Sås: Ansa och strimla rabarbern. Blanda den med socker och vin i en kstrull. Koka ca 5 minuter och passera den genom en finmaskig sil, precis som till puddingarna. Låt såsen kallna.
  5. Servera puddingarna kalla, toppade med rabarbersås. Ev överbliven sås kan du frysa eller köra i glassmaskin och servera som sorbet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.