Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rädis- och gurksallad med burrata

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Sommar och rädisor hänger ihop. Och när solen står som högst på himlen smakar gurkan som allra bäst. Här är en kombination av bägge i en superenkel sallad med piffig limedressing. Burrata är en handgjord delikatessmozzarella. Ljuvligt krämig och perfekt i sallader. Hittar du den inte så använd vanlig mozzarellaost. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. skala gurkan lite slarvigt, dela den på längden och skär den i tjocka skivor. Ansa rädisorna och skär dem i kvartar eller halvor. Skala vitlöksklyftorna och tryck till dem lätt med knivbladet.
  2. Lägg vitlök, gurka, chiliflakes, socker, salt och pressad lime i dubbla plastpåsar. Förslut, skaka väl och kläm lätt på påsen så att gurkan börjar vätska sig. Låt vila i rumstemperatur i 30 minuter.
  3. Låt gurkan rinna av i en sil, men spara vätskan. Ta bort vitlöken. Vispa ihop den sparade vätskan med lite olivolja. Blanda dressingen väl med gurka, rädisor och gärna färska örter. Salta och peppra.
  4. Arrangera på tallrik, placera osten i mitten, eller bryt den i grova bitar och fördela ovanpå. Ringla över lite extra olivolja. Strö över flingsalt och peppra lite extra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.