Sommar och rädisor hänger ihop. Och när solen står som högst på himlen smakar gurkan som allra bäst. Här är en kombination av bägge i en superenkel sallad med piffig limedressing.
Burrata är en handgjord delikatessmozzarella. Ljuvligt krämig och perfekt i sallader. Hittar du den inte så använd vanlig mozzarellaost.
Glutenfri.
Instruktioner
- skala gurkan lite slarvigt, dela den på längden och skär den i tjocka skivor. Ansa rädisorna och skär dem i kvartar eller halvor. Skala vitlöksklyftorna och tryck till dem lätt med knivbladet.
- Lägg vitlök, gurka, chiliflakes, socker, salt och pressad lime i dubbla plastpåsar. Förslut, skaka väl och kläm lätt på påsen så att gurkan börjar vätska sig. Låt vila i rumstemperatur i 30 minuter.
- Låt gurkan rinna av i en sil, men spara vätskan. Ta bort vitlöken. Vispa ihop den sparade vätskan med lite olivolja. Blanda dressingen väl med gurka, rädisor och gärna färska örter. Salta och peppra.
- Arrangera på tallrik, placera osten i mitten, eller bryt den i grova bitar och fördela ovanpå. Ringla över lite extra olivolja. Strö över flingsalt och peppra lite extra.
Publicerat den
16 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar