Har inte testat detta receptet ännu men tyckte det lät väldigt gott.
Instruktioner
- Pajdegen:
Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett skuret i mindre bitar. Finfördela det med en gaffel eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut drygt hälften av degen över bottnen på en pajform, ca 25 cm i diameter. Forma resten av degen till en rulle. Tryck ut den runt kanten på formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt formen stå svalt minst 15 min.
- Värm under tiden ugnen till 225°C. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Sänk temperaturen till 200°C.
- Fyllningen:
Tina frysta räkor. Skala oskalade räkor. Tina spenaten och låt den rinna av. Skölj och finstrimla purjon. Lägg spenat, purjo och räkor i pajskalet. Strö över osten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, citronskal och peppar. Häll smeten över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Publicerat den
4 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god paj, den känns lätt och fräsch även om den mättar bra i och med pajdegen. Citronskalet ihop med spenaten är klockrent! En stark 4:a!
Mycket god paj. Min dotter äter inte kött så hon tyckte den var toppen. Tack för ett bra recept. Mvh Maggan