Skala räkorna. Smält smöret i en stor stekpanna. Tillsätt räkorna, curry, vitlök och cayennepeppar. Låt fräsa i-2 min. Tillsätt tomatpuré, soja och créme fraiche. Rör om. Låt det hela bli genomvarmt. Blir såsen för tjock, späd då med crème fraiche. Servera med kokt ris blandat med gröna ärtor och dill. Rostat bröd och ost passar också bra.
Så överlycklig jag blev när jag hittade detta recept här på Matklubben..
Många år sen jag lagade rätten, min man har frågat efter det flera gånger men jag har blivit av med recepthäftet.
Webnerd11 december 2008
Min pappa brukade ofta laga den här rätten, och servera med ris och sallad. Jag minns att receptet låg löst i någon gammal kokbok han hade, och att det fanns en bild med, men jag vet inte varifrån det kom. Nu är jag vegetarian sedan 10 år men brukar göra samma recept fast med kikärtor istället för räkor - jättegott! :) Blev jätteglad när jag hittade receptet här! Gott till basmatiris eller jasminris, och sallad såklart. Särskilt med skivad gurka! :)
Så överlycklig jag blev när jag hittade detta recept här på Matklubben.. Många år sen jag lagade rätten, min man har frågat efter det flera gånger men jag har blivit av med recepthäftet.
Min pappa brukade ofta laga den här rätten, och servera med ris och sallad. Jag minns att receptet låg löst i någon gammal kokbok han hade, och att det fanns en bild med, men jag vet inte varifrån det kom. Nu är jag vegetarian sedan 10 år men brukar göra samma recept fast med kikärtor istället för räkor - jättegott! :) Blev jätteglad när jag hittade receptet här! Gott till basmatiris eller jasminris, och sallad såklart. Särskilt med skivad gurka! :)