Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råkosttallrik med ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna näringsrika och uppfriskande sallad med pikant senapsdressing är en idealisk måltid för varma dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen i saltat vatten tills de är hårdkokta, 8-10 minuter. Spola äggen i kallt vatten, skala dem och hacka dem grovt.
  2. Skölj och torka av grönsaker, sallad och örter. Riv rättika och morötter grovt. Skär squash och rädisor i tunna skivor. Riv ruccolasalladen i bitar och hacka örterna fint.
  3. Blanda ruccolasallad, grönsaker och hälften av örterna och portionera ut salladen på fyra tallrikar.
  4. Blanda de två vinägersorterna med senap, salt och peppar tills saltet har lösts upp. Rör ner oljan lite i taget och häll sedan dressingen över salladen.
  5. Fördela äggen och resten av örterna över salladen och servera gärna salladen tillsammans med vitt, osötat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.