Denna näringsrika och uppfriskande sallad med pikant senapsdressing är en idealisk måltid för varma dagar.
Instruktioner
- Koka äggen i saltat vatten tills de är hårdkokta, 8-10 minuter. Spola äggen i kallt vatten, skala dem och hacka dem grovt.
- Skölj och torka av grönsaker, sallad och örter. Riv rättika och morötter grovt. Skär squash och rädisor i tunna skivor. Riv ruccolasalladen i bitar och hacka örterna fint.
- Blanda ruccolasallad, grönsaker och hälften av örterna och portionera ut salladen på fyra tallrikar.
- Blanda de två vinägersorterna med senap, salt och peppar tills saltet har lösts upp. Rör ner oljan lite i taget och häll sedan dressingen över salladen.
- Fördela äggen och resten av örterna över salladen och servera gärna salladen tillsammans med vitt, osötat bröd.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar