Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskavsgryta med potatismos

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Norrländsk specialitet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs renskaven i två omgångar, i smör, i het panna. Tillsätt lök, champinjoner, blandsvamp, viltkrydda och vitlök. Låt blandningen fräsa på medelgod värme några minuter under omrörning.
  2. Tillsätt vin och grädde. Låt grytan småputtra 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrörd i 2 msk vatten och ge allt ett uppkok.
  3. Servera tillsammans med potatismos och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.