Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Inte snabblagat men resultatet blir möra och goda revbensspjäll.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Revbensspjällen ska vara knäckta, skär dem i bitar mellan benen och dela vid knäckningen. Bryn bitarna i stekpanna, krydda med salt och vitpeppar runt om då bitarna fått fin färg.
 2. Koka en liter vatten och rör i två grönsaksbuljonstärningar. Buljongen hälls i en ugnsfast stor form eller en långpanna, formen ska ha höga kanter.
 3. Skala rotfrukterna och löken skär allt i bitar lägg ner allt i buljongen i formen. Lägg ner det brynta köttet, lägg köttet med bensidan uppåt. Se till att köttet ligger väl i buljongen och grönsakerna också är täckta av buljonen. Behövs mer vätska fyll på med vatten. Ringla soya över spjällen och sätt in hela formen i 200 graders ugn.
 4. Täck över spjällen efter ca. en timme, kolla efter 30 minuter till om benen börjar släppa från köttet. Om inte, låt stå 30 min till. Då benen släpper från köttet är det klart.
 5. Ta upp köttet och rotfrukterna, ta bort lagerbladen, håll varmt, sila buljongen och gör en sås av den. Servera spjällen med rotfrukterna, kokt potatis, sås och gele eller äppelmos.

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • ansod2 8 januari 2012

  Mycket gott. Väl värd att vänta på

 • Marianne110 22 januari 2012

  Väldigt mört och gott. Kan verkligen rekommenderas

 • paken 6 maj 2012

  Fantastiskt goda spjäll. Jag har hoppat kålrot och palsternackorna därför att jag inte hade dem hemma, men jag tror inte att det gör något för smaken. Vi har ätit detta två gånger nu och kommer aldrig att tillreda revbensspjäll på annat vis i fortsättningen. tack margah02

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.