Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Richards Currysås

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När min yngste pojk arbetade som kock på Stenabåtarna i Göteborg serverades denna underbara sås till kokt torsk. Hemma har han gjort den till kokt kyckling och den är underbar även till frikadeller av alla slag. Han berättade att personalen åt sås med bara bröd till, de tyckte så mycket om den.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs lök ihop med kryddorna ett par minuter,sen lägg i paprikan så att den också får fräsa med en stund. Blanda i grädde, eller 2 dl grädde och 3 dl mjölk om du vill ha ett smalare allternativ. Sänk värmen så att den bara småkokar, RÖR OFTA så att den inte bräns i botten. Låt den småkoka tills paprikan har smält, ca 45 min. Red såsen om det behövs.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Aron 27 april 2008

    Faktiskt håller jag med. Det var en mycket god cyrrysås.

  • Don_Pedro 11 juli 2008

    Absolut den godaste currysås jag har smakat!

  • puttis 17 juli 2008

    Tyckte absolut inte om detta recept. Hade den tillsammans med middagen för 5 st personer och ALLA tyckte att denna såsen inte smakde ngt. Skulle förslå att man tillsatte mer cayennepeppar, curry. Kunde även hälla i lite färsk chili.

  • Gillsan 17 juli 2008

    Smaka den här såsen idag. Vi tyckte att den var god jag tog i så mycket curry som du föreslog med den sttarka styrkan på curryn och de blev bra smak.

  • Evia 17 juli 2008

    Mycket god och smarrig sås. Fick smaka den hos Gillsan.

  • Sandra-Louise 17 juli 2008

    den va god gör om den igen

  • SrRichard83 1 oktober 2009

    Jepp här är jag- Lill kocken själv som "snodde" denna såsen på stena :) . Såg ett inlägg där personen ifråga inte tyckte det smakade något, den måste kryddat för snålt bara ;) a och o i matlagning är ju dock att smaka sig fram :) . Om ni mot all förmodan får lite sås över efter middagen så kan jag rekomendera att reda till den så den blir lite tjockare och blanda i lite fisk och räkor + eventuella grönsaker om så önskas. Blir en KLOCKREN fisk-soppa jag lovar. Allt för mig. Lycka till med såsen/Richard

  • EKC6150 26 juli 2010

    Smakade jättegott .Tack för receptet. mvh Jocke

  • baylando 14 augusti 2010

    En kanongod currysås som jag alltid gör numera när jag ska ha det ! Högsta betyg från mig!

  • Niccan84 7 mars 2011

    Vi älskar den här såsen! Ibland har vi den till kyckling, ibland till fläskfilé. Och ibland fisk. Den är god och stark:-)

  • friddeman 21 november 2011

    Väldigt god sås, går ej att jämnföra med såspåsarna man köper i affären..

  • ssssuuuussss 24 mars 2012

    Oj så go den var! Vi åt den till friterad kyckling med ris till. Blev så gott! Jag tog hälften "vanlig" curry och hälften curry vindaloo som är lite starkare, det blev lagom sting tyckte vi. Tack så mycket för receptet :-)

  • harryf 8 september 2012

    Grym!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.