Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och jätte god...

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp buljongen och vinet. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Häll på riven parmesanost, eller blanda i färskost för en krämigare konsistens. Tillsätt olivoljan (1-2 msk). Rör ner om du vill ha: Svamprisotto: Rör i 200 g smörfräst svamp, t ex Karl Johan svamp, portobello, champinjoner... Sparrisrisotto: Rör ner 200 g lättkokt grön sparris i bitar. Spenatrisotto: Rör ner 250 g smörfräst bladspenat. Milanese: Rör i 1/2 paket saffran upplöst i lite buljong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.