Smält smöret i en kastrull, tillsätt riset och löken.
Låt det fräsa utan att få färg. Slå på det vita vinet och låt det sjuda in. Tillsätt lite buljong i taget och låt det sjuda in under omrörning. Risotton ska sjuda utan lock för att få krämig konsustens. Mot slutet tillsätts grönsakerna som får tillagas i risotton. Slutligen tillsätt riven ost. Smaka av med salt och peppar. Serverar t ex med vitlök och rosmarinstekt kycklingfilè.
Det här var verkligen gott. Passade bra för jag hade både vin och grönsaker över sen helgen. Jag grillade kycklinglår som jag hade till. Kommer att göra risotton fler gånger.
Tack för receptet. Kram Disen.
Det här var verkligen gott. Passade bra för jag hade både vin och grönsaker över sen helgen. Jag grillade kycklinglår som jag hade till. Kommer att göra risotton fler gånger. Tack för receptet. Kram Disen.