Denna rätt är både supergod samt väldigt enkel att göra
Instruktioner
- Pusta bort eventuellt fett och hinnor frön köttet, krydda med salt och peppar.
smält smöret tillsammans med oljan i en tjockbottnad kastrull och bryn köttet under omrörning i ca 5 min. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Sänk värmen, lägg ner löken och fräs den mjuk i ca 5 min. Tillsätt vitlök och ris och rör om väl, så riset blir glansigt av fettet. Häll på vinet, koka upp och sjud under tills nästan all vätska ångats bort.
Häll på varm buljong och sjud under omrörning tills all vätska har absorberats av riset. Fortsätt späda med buljongen på samma viss i ca 20 min tills riset är krämigt.
- Lägg köttet i risotton tillsammans med mynta och sockerärtor och smaka av med salt och peppar. Värm någon minut under omrörning, rör sedan ned parmesanosten. Servera.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar