Instruktioner
Gör grönsaksbuljongen - kokande vatten och två buljongtärningar. Hacka löken.
Stek löken i en panna eller stor kastrull med lite olivolja, löken får inte bli bränd. Häll på riset och stek det under omrörning i ca 1-1 1/2 min. Häll på det mesta av vinet. Koka och rör. Tillsätt tomaterna med all juicen. Blanda i hälften av dillen finhackad. Fortsätt att koka och röra regelbundet annars fastnar riset och bränns vid. Varje gång vätskan har minskat tillsätt lite till av grönsaksbuljongen. Mot slutet när riset är i det närmaste klart (smaka av, konsistensen ska vara al dente), peppra efter smak. Tillsätt resten av dillen och kräftstjärtarna och låt de koka lite till. Kom ihåg att konsistensen på risotto ska vara kladdig och nästan som lös risgrynsgröt. Du behöver inte salta eftersom buljongen innehåller sälta. Kan serveras med nyriven parmesan ost.