Färg och smak med indisk mat....
Den här rätten får en härlig röd färg av tomatpuré. Man lagar den snabbt och lätt medan riset kokar. Ta så mycket röd och grön chili som du själv gillar.
Lammköttet kan bytas ut mot grytbitar av nötkött. Då blir det röd biffcurry.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala löken. Hacka hälften av den och skiva den andra hälften tunt.
Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint.
Skala och pressa vitlöken.
Skala och finhacka ingefäran till samma mängd som vitlöken.
- Skär köttet i centimetertärningar.
- Värm oljan på medelvärme tills den sisslar när man släpper ett kryddfrö i den.
Fräs spiskumminen några sekunder, lägg sedan i den hackade löken och köttet och fräs så att det blir brunt men inte bränt.
- Sätt till lagerblad, grön och röd chili, tomatpurè, vitlök, ingefära, salt och vatten.
Blanda och låt allt puttra på låg värme tills köttet är mört, 10-15 minuter.
Fräs den skivade löken gyllenbrun i lite olja och blanda ner den.
- Garnera med hackad koriander och färsk tomat.
- Servera med riset.
Publicerat den
15 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar