Till många italienska rätter är basilikan oumbärlig. Dessa bullar har fått sin vackra röda färg av tomatpuré och den goda smaken från basilika.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
- Hacka den färska basilikan fint. Tillsätt resten av vattnet, basilika, olja, tomatpuré, farin, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt cirka 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig med resterande mjöl.
- Dela degen i 12 bitar. Forma varje degbit till en rund, slät bulle. Smörj en muffinspanna lätt. Lägg bullarna i pannans fördjupningar.
- Låt bullarna jäsa övertäckta på en rumsvarm och dragfri plats cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem kallna på galler.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar