Gör rårakorna lite annorlunda med att tillsätt lite färg. Serveras med en härlig pepparrotkräm.
Instruktioner
- Skala och riv rödbetor och potatis grovt. Blanda ihop de rivna rotsakerna i en bunke, salta och peppra rikligt. Ställ åt sidan.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, hacka dem grovt.
Skiva champinjonerna och strimla purjolök och äpple fint.
Lägg i en skål och blanda i bönorna.
- Blanda äppelcidervinäger med senap, salt och peppar, vispa i rapsoljan. Häll dressingen på salladen.
Vänd ner rucolan strax innan servering, strö sist över nötterna.
- Riv pepparroten fint och blanda med gräddfilen, salta efter behag.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en näve av de rivna rotsakerna och pressa ihop. Lägg i pannan och platta ut rårakan med en stekspade.
Stek ca 2 minuter på medelstark värme. Vänd försiktigt och stek ytterligare 2 minuter.
Gör likadant med resten av rotsakerna.
- Servera rårakorna med pepparrotskrämen och salladen.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar