Vi har väl alla ätit rårakor på potatis, men vad sägs om att prova dem med rårivna rödbetor, serverade med krispig gurksallad och en svalkande tuff pepparrotskräm? Kummin i rårakorna ger en fantastisk doft och en smak som påminner om nybakt bröd. Husmansklassiker i ny stil!
Laktosfri, äggfri och glutenfri.
Instruktioner
- Rödbetsrårakor:
Skrubba rödbetorna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska som du kan. Häll över i en bunke och blanda med kummin, linfrön, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt 2 msk majsstärkelse och blanda runt. Kan du forma en boll av smeten är den perfekt, annars tillsätter du lite mer majsstärkelse. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut rårakorna i omgångar. Stek gyllenbruna på båda sidor.
- Gurksallad:
Skiva gurkan och blanda ner i en skål med plockad dill, pumpafrön och rapsolja. Smaka av med salt.
- Pepparrotskräm:
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tillsätt mer pepparrot om du vill ha en starkare smak.
- Servera de frasiga rårakorna med pepparrotskrämen och gurksalladen.
Publicerat den
12 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar