- Serverar: 12-25 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En stor eller ca 25 små blir det av detta härliga recept och mycket enkelt att göra (i alla fall den stora). Går fort att göra i en matberedare!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg mjöl, socker, smör och äggula i matberedaren med kniven monterad och kör ihop till en deg. Eller arbeta ihop för hand, då är det bra om smöret är lite mjukt.
Smörj en pajform (24-26cm) med ca 10 gr smör (av det smälta från kokossmeten).
Tryck ut degen i pajformen.
Kör ihop kokossmeten i matberedaren med kniven monterad, matberedaren behöver inte diskas mellan kakdeg och smet. Eller rör ihop smeten för hand i en bunke.
Häll i vinbaren på kakdegen och klicka på kokossmeten och bred ut så den täcker hela kakan.
Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter tills den är gyllenbrun.
- Om du vill göra de små så behöver du ca 25 st metallformar eller små engångs folieformar (mazarinformar).
Smörj formarna med smält smör och tryck ut kakdegen i formarna.
Täck bottnarna med vinbär och klicka på kokossmeten.
Ställ formarna på en plåt mitt i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter tills de är gyllenbruna. När kakorna svalnat, ta försiktigt ur dem ur formarna. Använder du engångsformar så kan dom vara kvar i formarna.
- Extra festligt blir det om det serveras med en klick lösvispad grädde eller en god vaniljsås.
Publicerat den
24 juli 2014
Skriv kommentar