Lätt och somrig festrätt! Förbereds minst dagen innan. Passar även bra till buffén.
Instruktioner
- Lättkoka potatisen och låt den svalna.
Grovtärna potatisen. Finhacka gräslök och dill.
- Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
Värm hälften av crème fraichen till strax under kokpunkten. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma crème fraichen.
- Blanda resten av crème fraichen med philadelphiaost, potatis, gräslök och dill. Rör ner den varma crème fraichen med lite salt och peppar.
- Klä en aluminiumform med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten.
Ställ in i kylskåpet över natt. Ännu bättre blir den om den får stå några dagar i kylskåpet.
- Servera med den rökta laxen
Publicerat den
30 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar