- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Per Moberg gjorde denna i "Vad blir det för mat?" och det såg så himla gott ut....det var det också!
Instruktioner
- Borsta potatisarna under rinnande vatten och koka dem, ej för mjuka, med skalet på. Låt dem svalna innan de skalas. Riv sedan de skalade potatisarna med ett "röstijärn".
- Smält 60 gram smör coh 2 msk olja i en teflonstekpanna eller gjutjärnspanna. När smöret slutat bubbla och börjar skifta färg lägger man in potatis strimlorna.
- Salta, peppra och stek sedan strimlorna i några minuter. Vänd dem ett par gånger med en stekspade.
- Platta till potatiskakan med stekspaden. Stek vidare på svag värme, cirka 5 min, tills kakan fått guldbrun färg. Skaka pannan då och då så att potatiskakan inte fastnar.
- Täck potatiskakan med en platt tallrik, ett lock eller ett fat som är lite större än stekpannan och vänd röstin. Lägg resten av smöret i stekpannan och låt röstin glida ner i pannan. Stek även den andra sidan guldbrun. Stjälp upp röstin på ett lagom stort runt fat.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar