Fina små bakelser till dop och andra fester.
Instruktioner
- Klä två bakplåtar med ugnsduk (teflonbelagt bakpapper). Vispa äggvitorna i en stor, absolut ren, fettfri skål till styvt skum. Vispa ner hälften av sockret och vänd sedan försiktigt ner resten.
- Fyll marängsmeten i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa 24 stänger, 71/2 cm långa, på bakplåtarna. Grädda marängerna i 110° varm ugn i 1 timme eller tills de är torra och spröda. Låt dem kallna på bakgaller.
- Fyllning: kör jordgubbarna till puré i en mixer eller matberedare. Passera purén över en skål och rör ner florsocker och rosenvatten. Vispa grädden tjock i en separat skål. Rör ner den i jordgubbspurén tills allt är väl blandat.
- Spritsa jordgubbsgrädde på marängernas undersidor och lägg ihop dem 2 och 2. Dela 6 av jordgubbarna på längden och dekorera marängerna med dem. Strö rosenblad över dem och servera genast med resten av
jordgubbarna.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar