Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosiga jordgubbsmaränger

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fina små bakelser till dop och andra fester.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä två bakplåtar med ugnsduk (teflonbelagt bakpapper). Vispa äggvitorna i en stor, absolut ren, fettfri skål till styvt skum. Vispa ner hälften av sockret och vänd sedan försiktigt ner resten.
  2. Fyll marängsmeten i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa 24 stänger, 71/2 cm långa, på bakplåtarna. Grädda marängerna i 110° varm ugn i 1 timme eller tills de är torra och spröda. Låt dem kallna på bakgaller.
  3. Fyllning: kör jordgubbarna till puré i en mixer eller matberedare. Passera purén över en skål och rör ner florsocker och rosenvatten. Vispa grädden tjock i en separat skål. Rör ner den i jordgubbspurén tills allt är väl blandat.
  4. Spritsa jordgubbsgrädde på marängernas undersidor och lägg ihop dem 2 och 2. Dela 6 av jordgubbarna på längden och dekorera marängerna med dem. Strö rosenblad över dem och servera genast med resten av jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.