Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag inte testat än, men det lockar och drar ... Det där med jordgubbsmaräng verkar jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, florsocker, vetemjöl, salt och vaniljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i frysen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet direkt från frysen i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
  3. Skala rabarbern om den är grov och trådig. Skiva och lägg bitarna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i stången och tillsätt vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  4. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i rabarberkompotten. Koka upp. Dra från värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången och häll kompotten i pajskalet.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Vispa upp äggvita, citronjuice och ca 1/3 av sockret på låg hastighet med elvisp eller för hand. Tillsätt resten av sockret lite i taget och tillsätt jordgubbspurén. Vispa på högsta hastighet.
  7. Fyll en spritspåse och spritsa ut marängen över rabarberfyllningen. Man kan också använda en kraftig plastpåse och klippa hål i ena hörnet. Sätt in pajen i ugnen ca 5 minuter eller tills den fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • erdinger 21 juni 2008

    En kalasgod paj ! Jag kommer garanterat att göra om denna. Jag blandade dock rabarber och jordgubbar i pajen. Gjorde kompotten som den står ovan och så hade jag i kvartar av jordgubbar direkt i pajen under marängen. Marängen hade jag dessutom lite svårt att få frasig men smaken var det ingen fel på. Jag får öva mera!! :)

  • K-kristina 26 juni 2010

    Jag gjorde denna i går och den blev jättegod. Jag bredde ut marängen över pajen och det blev perfekt, Den blev hög och mäktig. Serverade den med vaniljvisp

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.