Ett recept som jag inte testat än, men det lockar och drar ... Det där med jordgubbsmaräng verkar jättegott!
Instruktioner
- Hacka ihop smör, florsocker, vetemjöl, salt och vaniljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i frysen i 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet direkt från frysen i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
- Skala rabarbern om den är grov och trådig. Skiva och lägg bitarna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i stången och tillsätt vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
- Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i rabarberkompotten. Koka upp. Dra från värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången och häll kompotten i pajskalet.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa upp äggvita, citronjuice och ca 1/3 av sockret på låg hastighet med elvisp eller för hand.
Tillsätt resten av sockret lite i taget och tillsätt jordgubbspurén. Vispa på högsta hastighet.
- Fyll en spritspåse och spritsa ut marängen över rabarberfyllningen. Man kan också använda en kraftig plastpåse och klippa hål i ena hörnet.
Sätt in pajen i ugnen ca 5 minuter eller tills den fått fin färg.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En kalasgod paj ! Jag kommer garanterat att göra om denna. Jag blandade dock rabarber och jordgubbar i pajen. Gjorde kompotten som den står ovan och så hade jag i kvartar av jordgubbar direkt i pajen under marängen. Marängen hade jag dessutom lite svårt att få frasig men smaken var det ingen fel på. Jag får öva mera!! :)
Jag gjorde denna i går och den blev jättegod. Jag bredde ut marängen över pajen och det blev perfekt, Den blev hög och mäktig. Serverade den med vaniljvisp