Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig gratäng toppad med både chévre och Västerbottensost. Stek den färska lammkorven med en kvist rosmarin som sätter god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala skockor och potatis. Skiva dem tunt och lägg i en smord ugnssäker form. Blanda finriven vitlök, grädde, vatten och 1 tsk salt i en bunke. Häll blandningen över skockor och potatis i formen. Strö över den rivna osten och smula över getosten. Ställ in i ugnen i 40-50 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Stek lammkorvarna i 1 msk smör tillsammans med rosmarinkvisten i en stekpanna på medelvärme i 10-15 minuter beroende på tjocklek.
  4. Servera korven med gratängen och gärna en grönkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.