Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade solrosfrön och glaserade nötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

När du kryddar nötter med chili gör det söta underverk med nötterna. Hettan finns kvar men blir inte så påtaglig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen på 150°.
  2. Lägg jordnötterna, cashewnötterna och solrosfröna på en plåt. Ringla honungen över jordnötterna, och strö över sockret och kryddorna.
  3. Stänk över lite vatten så att de inte klibbar ihop. Strö salt och droppa olja över cashewnötterna och solrosfröna.
  4. Rosta nötterna och fröna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de har fått fin färg. Rör om då och då.
  5. Låt svalna på plåten.
  6. Häll upp var sort för sig och blanda cashewnötterna med russin före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.