Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktschips

 
Skriv ut

Till rotfruktschips passar de flesta rotfrukter. Använd främst vinterrotfrukter, de innehåller inte så mycket vatten och blir därmed sprödare än tidiga rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva rotfrukterna så tunt som möjligt, gärna på en mandolin. Skivorna ska nästan vara genomskinliga. Låt dem torka väl på hushållspapper eller handduk.
  2. Häll olja i en stekpanna eller gryta med raka kanter, eller använd en fritös. Hetta upp oljan till 180°, kontrollera med en hushållstermometer. Fritera chipsen i omgångar, 1-2 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg chipsen i en skål och salta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.