Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaksplättar och skinka

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Grädda plättar eller pannkakor. - Lika gott vilket som Smalmat om man använder lättmjölk, margarin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, resten av mjölken och salt. Vispa slätt. Skala potatis och morot, riv dem fint direkt ner i smeten. Smält matfettet och blanda ner det i smeten.Grädda plättar i plättlagg eller klicka ut smeten i en stekpanna.
  2. Grädda på medelstark värme tills de har fin färg. Finhacka skinkan och strö över plättarna. Garnera med gräslök
  3. 400 kcal/port

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.