Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsellerimos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta mos serverades tillsammans med citrongrönsaker till ugnsstekt kyckling. Rotselleri har bara 4,9 % kolhydrater per 100 gram okokt så det passerar mitt krav på att ingredienserna ska ha mindre kolhydrater än 5%. Man kanske kan blanda med lite stjälkselleri  (1,5%) om man vill ha ännu lägre kolhydrathalt. Lök och vitlök är lite mer tveksamt, 6 resp 31% - men mängderna är ju ganska små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotsellerin och skär i bitar. Koka i vattnet och grädden med rosmarinkvisten tills de blir mjuka, ca 10 minuter. Ta upp rosmarinen.
  2. Häll av vätskan och mixa, blanda i lagom med vätska till fin moskonsistens. Smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.