En riktigt mör och mustig gryta som bara blir godare ju längre tid du ger den. Serveras med ett krämigt potatis- och rotsellerimos.
Instruktioner
- Skala rotfrukter och lök, skär dem i mindre bitar. Skiva champinjonerna. Stek köttbitarna gyllenbruna i smör. Låt grönsakerna fräsa med någon minut. Häll på vin och buljong.
- Tillsätt tomatpurén, salta och peppra. Låt grytan småputtra tills köttet är riktigt mört, ca 1 timme. Smaka av grytan och toppa med rivet citronskal och hackad persilja.
- Gör moset medan grytan står och puttrar. Skala potatis och rotselleri. Skär allt i mindre bitar och koka sedan bitarna mjuka i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och mosa till ett mos med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smör och gräddmjölk till lagom konsistens och rör eller vispa samman. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med moset och lingonsylt eller svartvinbärsgelé.
Publicerat den
18 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar