Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig gryta med rödvin och mos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt mör och mustig gryta som bara blir godare ju längre tid du ger den. Serveras med ett krämigt potatis- och rotsellerimos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotfrukter och lök, skär dem i mindre bitar. Skiva champinjonerna. Stek köttbitarna gyllenbruna i smör. Låt grönsakerna fräsa med någon minut. Häll på vin och buljong.
  2. Tillsätt tomatpurén, salta och peppra. Låt grytan småputtra tills köttet är riktigt mört, ca 1 timme. Smaka av grytan och toppa med rivet citronskal och hackad persilja.
  3. Gör moset medan grytan står och puttrar. Skala potatis och rotselleri. Skär allt i mindre bitar och koka sedan bitarna mjuka i lättsaltat vatten.
  4. Häll av vattnet och mosa till ett mos med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smör och gräddmjölk till lagom konsistens och rör eller vispa samman. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med moset och lingonsylt eller svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.