Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad lax med rotsellerimos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ringla lite balsamsirap på tallriken innan du serverar för en extra lyxig touch!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vira in laxen i baconet och krydda med salt och malen svartpeppar.
  2. Gör moset: Skala och skär potatis och rotselleri i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa dem tillsammans med en klick smör och tillsätt mjölken. Smaksätt moset med salt och peppar.
  3. Skala och skiva morötterna tunt. Stek dem mjuka i lite olja. Tillsätt spenat och skivad vitlök och låt spenaten mjukna. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek fisken runtom med baconet i het panna. Börja med skarven neråt på baconet. Efterstek i ugnen på 175 grader i 6-10 minuter.
  5. Servera med moset och morötterna. Ringla lite balsamvinäger runtom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.